Wat is een traplift en wat bepaalt de prijs?

Trappen zijn een van de grootste obstakels voor mensen met beperkte mobiliteit. Het probleem wordt echter nog groter wanneer we dit obstakel in onze eigen huizen tegenkomen. Voor mensen met beperkte mobiliteit die in gebouwen wonen zonder lift of met een lift die niet meer werkt, zijn trapliften de oplossing bij uitstek. In deze blog vindt u een vergelijking van traplift prijzen, afhankelijk van het type en model.

Traplift - details en uitleg over de prijs

Wat is een traplift?

Een traplift is een mobiel hefsysteem of platform dat beweegt op een rail die verbonden is met een trap. Met de stoel of het platform kan de gebruiker zich zelfstandig van de ene naar de andere verdieping verplaatsen. Een van de belangrijkste voordelen van dit type traplift is dat er geen ingrepen of hervormingen nodig zijn. De installatie is over het algemeen goedkoper dan bijvoorbeeld het bouwen van een oprit of het installeren van andere liften.

Welke factoren zijn van invloed op de prijs van een traplift?

Trapliften kosten gewoonlijk tussen 1.900 en 9.000 euro. Dit grote prijsverschil is voornamelijk te wijten aan verschillende factoren zoals

Het type en de complexiteit van de trap: of er één recht gedeelte is of verschillende secties met treden en bochten is van invloed op het model stoel en de prijs van het bedieningssysteem: stoelen voor gebogen secties zijn duurder dan die voor rechte secties.
De lengte van de trap: zoals bij het vorige punt geldt: hoe groter het aantal te besparen treden of strekkende meters, hoe duurder de traplift kan zijn.
Opties: de opties die nodig zijn om de traplift aan de feitelijke eisen van de trap aan te passen, kunnen ook van invloed zijn op de prijs. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u externe trapliften wilt installeren. U moet hiervoor een speciaal model installeren, dat iets meer kan kosten.
Hoeveel kosten trapliften afhankelijk van het type?

Er zijn verschillende trapliftmodellen op de markt, die kunnen worden aangepast aan de ruimte waarin ze worden geïnstalleerd.

Rechte trapliften

Rechte trapliften zijn het meest voorkomende type traplift. Ze zijn ontworpen voor de meest voorkomende en eenvoudige soorten trappen. Doorgaans zijn deze reeksen geprijsd tussen 1.900 en 3.000 euro, afhankelijk van de andere genoemde variabelen.

Gebogen trapliften

Trappen met gebogen of schuine delen zijn natuurlijk complexer dan die met rechte delen. Het assortiment voor een gebogen traplift bedraagt ongeveer 5.500 tot 9.000 euro. Dit komt voornamelijk doordat gebogen trapliften verschillende secties hebben die door bordessen of bochten met elkaar zijn verbonden.

Wat is het juiste budget?

Zoals we hebben gezien, hangt de prijs van een hoogwerker af van vele factoren. Als u een traplift wilt kopen, raden wij u aan meerdere offertes van trapliftbedrijven aan te vragen en te vergelijken, bij voorkeur bij u in de buurt.

Een redelijk budget voor een traplift ligt grofweg tussen 1.900 en 3.000 euro voor een rechte traplift en tussen 5.500 en 9.500 euro voor een gebogen of middelhoge traplift.       

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *