Inloggen op advalvas:

Email adres

Wachtwoord



Heeft U nog geen advalvas E-mail adres?
Registreer uzelf!
FAQ
 

Sergio Herman is ambassadeur van Belgische bieren

Sterrenchef Sergio Herman is maandag door de Academy van Het Biergenootschap der Lage Landen (BGLL) uitgeroepen tot 'Beer & Gastronomy Ambassadeur' van 2015. Herman volgt op de erelijst collega-chef Jeroen Meus op. Herman krijgt die titel omdat hij zicht het voorbije jaar heeft ingezet voor de rol van bier in de gastronomie en hij neemt samen met zijn de team de taak op zich op de speciaalbieren verder te promoten. De bekroning van BGLL bestaat sinds 2012 en is telkens bestemd voor een bekende persoonlijkheid die zich het voorbije jaar onderscheiden heeft door ‘zijn of haar positieve bijdrage aan de promotie van bier en gastronomie’. De laureaten van de voorbije jaren waren Jean Blaute, Joachim Boudens en Jeroen Meus. Sergio Herman haalde vorig jaar een eerste Michelinster binnen met zijn nieuwe Antwerpse restaurant The Jane en heeft daar heel wat speciaalbieren op de kaart staan. In het bargedeelte van The Jane, de Upper Room Bar, vond vorig jaar bovendien een walking dinner plaats met ‘beer & food pairing’. ’Daar was ontzettend veel belangstelling voor’, zegt Herman. ’Bier is vanonder het stof gehaald. Het is nu hip en cool’. Herman zegt ook als kok ‘niet meer om bier heen te kunnen’ als kwalitatief streekproduct. ’De laatste jaren is de interesse voor bier enorm gegroeid. Het is heel mooi om daarop in te spelen en er je gasten mee te verrassen’, vindt hij. ‘Niet alleen in een gerecht, maar ook als begeleider of waarom niet in cocktails’? (belga)

Meer lezen....

  • Gerelateerde berichten